Върховната касационна прокуратура се самосезира и образува шест преписки след доклада

...
Върховната касационна прокуратура се самосезира и образува шест преписки след доклада
Коментари Харесай

Шест дела в прокуратурата след доклада на САЩ

Върховната касационна прокуратура се самосезира и образува шест преписки след отчета на финансовото министерство на Съединени американски щати, с който бяха оповестени наказания против шестима българи. И за шестимата ще бъде направена цялостна инспекция на обстоятелствата от отчета, разгласи на брифинг представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Срещу Васил Божков, с изключение на 18-те обвинявания за разнообразни закононарушения, има и няколко следствия в спецпрокуратурата. " Ще се преценя дали новата инспекция съответствува със същите следствия ", разясни Милева. 

Относно констатациите против Делян Пеевски, Милева разгласи, че през годините имало редица инспекции и следва същите да бъдат оценени в този момент.

Милева напомни, че против Александър Манолев, Красимир Томов и Петър Харалампиев от прокуратурата в Благоевград и Специализираната прокуратура към този момент са внесли обвинителни актове и делата се намират в правосъдна фаза. " Всички закононарушения, за които е ангажирана наказателната им отговорност, са корупционни ", разясни тя и добави, че цялостна инспекция ще бъде осъществена и на Илко Желязков. 

Прокуратурата на Република България изрази позиция, с която изцяло поддържа сътрудниците от Съединени американски щати за това, че върховенствтото на правото и спазването на закона са в основата на всяка демократична страна и спазването им е невероятно без единно противопоставяне на всички институции против престъпността, корупцията и проведената престъпност. " Необходим е градивен разговор сред правосъдната власт и изпълнителната. Това надали може да стане в изискванията на политически офанзиви против правосъдната власт ", акцентира Милева. 

По констатациите за противозаконни подслушвания на политици в границите на предходната предизборна акция, по време на митингите, Милева изясни, че е формирано следствие. Вече са разпитани 11 индивида, изискана била и информация от ГДБОП, ДАНС и Вътрешна сигурност в Министерство на вътрешните работи. От данните досега се открило, че нелегално подслушване на политици и участващи в предизборната акция не е имало. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР